Overname Kris Kras: Johan Siebelink draagt eigenaarschap na 40 jaar over

Johan draagt symbolisch de vlag van “het huis van Kris Kras” over aan Chris en Ewalt.

40 jaar geleden richtte Johan Siebelink Kris Kras context, content and design op. Hij maakte van Kris Kras een toonaangevend bureau, dat zich uiteindelijk heeft doorontwikkeld tot een sterk creatief communicatiebureau voor corporate en overheidsgerelateerde bedrijven. Na 40 jaar is het moment aangebroken om het eigenaarschap over te dragen.

Overname Kris Kras
Vorige maand heeft Christian Soer het eigenaarschap van Johan overgenomen. Chris vindt het een eer om het levenswerk van Johan voort te zetten. Met Ewalt Pol als compagnon en met een erg fijn en sterk team gaat hij vol energie de toekomst in met Kris Kras. Johan heeft de decenniaoude vlag van het “Kris Kras-huis” (Kris Kras is sinds de oprichting gevestigd in het fantastische monumentale pand aan het Lucasbolwerk in Utrecht) symbolisch aan Chris en Ewalt overgedragen. Uiteraard met de achterliggende gedachte om goed te zorgen voor de Kris Krassers en voor de opdrachtgevers en vele andere relaties van Kris Kras.

Zusterbedrijf Enof creatieve communicatie
Chris heeft een passie voor het communicatievak en voor ondernemerschap. Naast Kris Kras is hij ook eigenaar van Enof creatieve communicatie in Utrecht. Kris Kras en Enof zijn zusterbedrijven. Beide bedrijven hebben een sterke positie in de markt en een specifieke, eigen signatuur. De bedrijven gaan ieder op eigen kracht de toekomst in. Als de teams kansen zien om opdrachtgevers samen nog beter te bedienen, dan zullen ze het uiteraard niet nalaten om de handen ineen te slaan.

Over Chris
Chris is 46 jaar en woont met zijn vrouw en hun kinderen (15, 18 en 19 jaar oud) in Nieuwleusen, een dorp ten noordoosten van Zwolle. Hij is vrijwel dagelijks in Utrecht en daar geniet hij enorm van. Tot 2021 was Chris directeur in loondienst voor een groep van zes communicatie- en uitgeverijbedrijven, wat een hele mooie basis bleek te zijn om de stap naar zelfstandig ondernemerschap te wagen. Het ondernemerschap beviel zo goed dat de overname van Kris Kras een logisch gevolg was. Chris zijn aandacht zal vooral uitgaan naar het benutten van kansen waar beide bedrijven volop mee te maken hebben. Naast het borgen van continuïteit en groei zal er ingezet worden op thema’s als inclusieve communicatie, social design, ChatGPT en diverse andere thema’s die relevant zijn voor onze opdrachtgevers en voor Kris Kras. 

Gaat er iets veranderen?
De rol van Johan was de afgelopen jaren tot een minimum beperkt. Het team van Kris Kras draaide vrijwel geheel zelfstandig en dat is ook de basis waarop we de toekomst ingaan. In die zin verandert er niets. Uiteraard brengt Chris nieuwe energie mee, die waardevol is voor de toekomstige samenwerking met jou en voor de toekomst van Kris Kras.

Kennismaken
Vind je het leuk om kennis te maken? Laat dit dan gerust aan Chris weten. Hij kijkt ernaar uit om je te ontmoeten. Zijn contactgegevens zijn: csoer@kriskras.nl, tel. 06-13475756 en https://www.linkedin.com/in/christiansoer/.