Sascha stagiaire gifje

Kiezen in de stage-jungle: waarom Kris Kras?

Op zoek naar een redactie- of vormgevingsstage? Zie dan door de bomen het bos maar eens. Ga je voor een grote of een kleine organisatie? Met een maatschappelijk of juist een commercieel karakter? Onze stagiaire Sascha is bezig aan haar tweede stage als Grafisch Vormgever. Ze vertelt waarom haar keuze voor Kris Kras meteen goed voelde.

‘Bij mijn vorige stage miste ik de persoonlijke aandacht. En ik hoor om me heen dat andere studenten dat ook missen. Bij Kris Kras word ik juist heel fijn begeleid door Annemarije. Ik zit naast haar, dus kan makkelijk om hulp vragen. Tegelijkertijd krijg ik de vrijheid om ook gewoon mijn eigen ding te doen. We bespreken elke dag kort hoe het met me gaat en evalueren om de 2 weken. Dan geven we van beide kanten aan wat er nog beter kan. De aandacht die ik krijg is daardoor heel persoonlijk.’

Een gezellig team

‘Toen ik voor het eerst op de website van Kris Kras keek, wist ik nog niet precies wat voor stage ik zocht. Het sprak me gelijk aan. Door de foto’s van alle collega’s leek het team me gezellig. En de verschillende opdrachten leken me leuk om te doen. Die afwisseling heb je niet bij elke stageplek. Ik heb in mijn studie nog weinig met magazines gedaan, terwijl ik dat wel erg leuk vind. Nu mag ik daarmee aan de slag, onder andere voor PostNL.’

“Door de verschillende opdrachten leerde ik direct heel veel”

 

Meteen vertrouwen

‘Vanaf de eerste dag had Kris Kras veel vertrouwen in me. Ze hadden meteen allerlei opdrachten voor me klaarliggen. En door de verschillende opdrachten leerde ik direct heel veel. Het maken van kleine illustraties voor de Erasmus Universiteit vond ik tot nu toe een van de leukste klussen.’

Magazine restylen

‘Photoshop, Illustrator, InDesign: ik gebruik hier eigenlijk alles. En als ik ergens niet uitkom, is dat ook geen probleem. Er zijn altijd collega’s die me kunnen helpen of het van me kunnen overnemen. Die aandacht is denk ik toch wat de meeste stagiairs zoeken. En het vertrouwen natuurlijk. Ik mag nu zelfs een magazine gaan restylen!’

Wi je net als Sascha stage lopen bij Kris Kras?

We zijn op zoek naar vormgevings- en redactiestagiairs. Iets voor jou?